Camp Bullhead

Rustic yet elegant comfort was the goal for this project's clients and their large extended family. This retreat offers a setting to reconnect with nature and strengthen family bonds.

Situated lakeside on a 420-acre parcel in the Adirondack State Park, this camp attempts to recapture the simple essence of nature while offering its inhabitants a slice of luxury at the same time.

A top priority for this project was to blend natural elements in a manner akin to the rustic Adirondack style while also demonstrating a subtle layer of creative interpretation. Procuring the unique building materials and locating the skilled craftsman to accomplish this task proved difficult given the site's remote location. To address these challenges, we harvested and milled much of the materials used from the site itself and recruited craftsman from all over the Northeast. The resulting collaboration between design, craftsman, and organic materials produced a harmonious blending of elements that befits the camp's unique natural setting.

Interior highlights of this 7,200-sq./ft. project include a double-height post-and-beam great room, sleeping loft for bunk beds, an outdoor screened pavilion, and a game room.

Open House

The owners of this typical 1950s cape desired a more functional, common living space and a total kitchen remodel. Eliminating interior walls on the first floor opened the space to allow for better flow and socializing, while allowing the owners to benefit from the natural light streaming through three existing sliding glass doors. The homeowners desired a contemporary kitchen that blended seamlessly with the more traditional style of their Cape. With white painted custom cabinets, a blue backsplash, chrome appliances and muted orange walls, the kitchen feels crisp and modern. The light maple floors and cherry wood furniture are tied together in a unique two-toned cherry and maple island. The dual wood color scheme is repeated in the custom staircase on the far side of the dining room.

Attic Retreat

The clients’ desire for a master bedroom retreat led them to examine the untapped potential of their third-floor attic. The sense of volume and airiness of the cathedral ceiling was maintained by reinforcing structural beams, which were then cased in cherry to match the couple’s bedroom furniture. An existing skylight in the master bathroom provided an abundance of natural light and privacy, though the sloped ceiling presented the issue of usable wall space. Pedestal-style vanity mirrors were specified to overcome this issue. A generous two-person shower is surrounded by a frameless, glass enclosure maintaining the feeling of openness.

Current Craftsman

In this extensive addition/remodel, a traditional 1940's cape is transformed into a modern craftsman-style home. The first floor offers a spacious atmosphere with an open-concept design, and the family room boasts a double height cathedral ceiling. Truncated columns and stylish built-ins provide delineation between rooms without detracting from the flow of natural light and sense of space. An expansive kitchen, defined by an oversized, Stickley-influenced island, provides ample room for both cooking and socializing. Above the newly constructed, tandem garage and mudroom sits a sizable master suite, complete with walk-through closet and elegant bathroom. The overall feel of this home is a unique blend of efficiency, comfort, and style. This project was done in collaboration with local residential designer, Brendan McNamara.

Tractor Barn

A John Deere lover's dream, this oversized barn was built to provide high-quality shelter for an antique tractor collection. The traditional exterior features a combination of cedar shingles, clapboard, and board and batten, giving the facade a natural yet unique texture. Inside, the main structural elements of the barn are supported by knee braces designed to resemble antique steel tractor wheels. A second-floor room overlooks the display floor, providing a multi-purpose space for the client's other collections.